Een greep uit de projecten

Sinds 2012 heeft het Joop Rengers Fonds heel uiteenlopende projecten gesteund. De bevlogen organisatoren hebben vaak al veel op de rit. De bijdrage van het Joop Rengers Fonds geeft deze projecten vaak een laatste zetje waardoor het kan slagen. 

Friendship Sports Centre

Het Friendship Sports Centre is een sportcomplex voor kinderen en jongeren met een beperking en/of chronische ziekte. Op het Centre kunnen kinderen met een beperking op een veilige manier sporten. Zo'n 600 kinderen zijn er actief. Het Joop Rengers Fonds heeft in 2017 een bijdrage gedaan voor de aanschaf van spellen en zwemmateriaal.


Reis met je Hart

Het Joop Rengers Fonds steunt Reis met je Hart, een stichting voor mensen die zich geen vakantie kunnen veroorloven. In 2016 hebben de gezinnen zakgeld meegekregen van het Joop Rengers fonds, om hun reis onvergetelijk te maken. Zo kunnen zij bijvoorbeeld genieten van leuke dagjes uit of op een bijzondere locatie uit eten.


Vakanties voor jongeren met een handicap

Stichting Wielewaal organiseert vakanties voor jongeren met een handicap. In 2015 waren nieuwe rolstoelen, douchestoelen en tilliften nodig om dit mogelijk te maken. De vrijwilligers van Wielewaal deden daarom mee aan hardloopwedstrijd MudMasters in Biddinghuizen om sponsorgeld op te halen. Om ervoor te zorgen dat het hele team voor de meer dan 10.000 deelnemers (en voor elkaar) herkenbaar was, schonk het Joop Rengers Fonds de hardloopshirts. De vrijwilligers hebben uiteindelijk €9.000 opgehaald, ruim voldoende om de benodigde hulpmiddelen aan te schaffen. 

 


Zeilen met een groep kinderen met een visuele beperking

In juli 2014 zeilde een groep kinderen met een visuele beperking mee op het zeilschip Compaen. Stichting Bartimeüs organiseerde dit evenement. Het Joop Rengers Fonds heeft dit initiatief met veel plezier gesponsord.


Zitskiër Floris Meijer

In 2012 brak Floris Meijer, skileraar in Oostenrijk, zijn rug op vier plaatsen na een skisprong van 40 meter. Hij raakte verlamd tot aan zijn middel. Staand skiën zat er niet meer in voor de 26-jarige. Na een moeilijke periode ontdekte hij het zitskiën. Het Joop Rengers Fonds sponsorde Floris in 2014. Hij veroverde een plek in het Nederlands aangepast alpine team. Zijn volgende doel zijn de Paralympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea. Floris Meijer: “De sport heeft weer actie in mijn leven gebracht. Ik kan geen salto’s meer maken, maar ik ga op de snelle onderdelen wel weer met 100 kilometer per uur naar beneden. Ook spring ik nog steeds, tot wel 15 meter.”