Over het Joop Rengers Fonds

Vrije tijd is de meest waardevolle tijd die wij hebben. Maar niet iedereen kan daar onbezorgd van genieten. Soms komt dat door een fysieke handicap, soms komt dat door het gebrek aan financiële middelen. Het Joop Rengers Fonds biedt hulp aan degenen die dat nodig hebben, zodat zij ook een leuke dag hebben.

 

Passie voor reis en recreatie

Joop Rengers is zelf een hartstochtelijk liefhebber van reizen en recreatie. Als oud Directeur van Europeesche Verzekeringen heeft hij het jarenlang mogelijk gemaakt dat men reis en recreatie goed heeft kunnen verzekeren. Ter ere van zijn 40-jarig jubileum is dit fonds opgericht.

 

Energie voor degene die dat nodig hebben

Door leuke dingen te doen, kan je het leven weer wat beter aan. De voorpret en de mooie herinnering geeft weer kleur wanneer je het nodig hebt. Daarom bekostigt het fonds activiteiten voor mensen die geen financiële middelen hebben om eens wat leuks te doen en dat wel nodig hebben. Maar het fonds heeft ook een sporter geholpen om na een zwaar ongeluk weer te sporten en hier de aanpassingen voor betaald. 


De stichting

Ter ere van het 40-jarig jubileum van oud-directeur Joop Rengers, richtte Europeesche Verzekeringen in 2012 het Joop Rengers Fonds op. Het fonds keert jaarlijks een bedrag uit aan doelen die dicht bij de Europeesche liggen. Zoals de ondersteuning van mensen met een beperking bij sport- en recreatieactiviteiten. Het Joop Rengers Fonds sluit aan bij de ambitie van de Europeesche: mensen helpen te genieten van hun vrije tijd. 

 

De Stichting Joop Rengers Fonds heeft als doel:

  • Het doen van giften en schenkingen;
  • Het ondersteunen van activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, in het bijzonder in de reis- en recreatiebranche, en al hetgeen hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.  

De stichting beoogt niet het maken van winst. Het bestuur bestaat uit:

  • Joop Rengers – voorzitter
  • Frank Oostdam – secretaris
  • Lukas Kreutzer – plv penningmeester